ua en ru

Туреччина звинуватила РФ в ще одному порушенні повітряних кордонів

Туреччина звинуватила РФ в ще одному порушенні повітряних кордонів Фото: Туреччина звинуватила РФ в ще одному порушенні повітряних кордонів

Літак ВКС РФ був помічений на території Туреччини

Представник міністерства закордонних справ Туреччини заявив, що російський військовий літак порушив турецький повітряний простір в неділю - другий раз за три дні. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що Анкара, згідно інформації, що надходить, викликала посла Москви для роз'яснень. Ланка російських сушок злітає з авіабази Хмеймім в Сирії.

МЗС Туреччини раніше повідомив, що російський військовий літак порушив в суботу повітряний простір Туреччини з боку Сирії в районі Искендерун провінції Хатай. За словами прес-аташе російського посольства в Туреччині Ігоря Мітякова, необхідні роз'яснення з цього приводу були надані російською стороною турецькому посольству в Москві.

Раніше в повідомленні генштабу Туреччини стверджувалося, що винищувач МіГ-29 невідомої приналежності переслідував в неділю два турецькі літака F-16 на турецько-сирійському кордоні.

Також, офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков повідомив, що до російської авіагрупи це не має ні найменшого відношення. Він підкреслив, що "літаків даного типу на авіабазі" Хмеймім "ні".

Нагадаємо, РФ допускає використання Чорноморського флоту в Сирії.