ua en ru

Туреччина назвала число ліквідованих бойовиків в ході військової операції в Сирії

Туреччина назвала число ліквідованих бойовиків в ході військової операції в Сирії Фото: турецька армія (inherentresolve.mil)

Туреччина почала військову операцію "Оливкова гілка" в сирійському Африні 20 січня

Туреччина в ході військової операції "Оливкова гілка" в сирійському Африні ліквідувала майже 2,2 тис. бойовиків. Про це з посиланням на дані Генштабу Збройних сил Туреччини повідомляє "Анадолу".

"Частини ЗС Туреччини і загони Сирійської визвольної армії (СОА) з початку операції "Оливкова гілка" нейтралізували 2184 терориста", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Туреччина почала військову операцію "Оливкова гілка" в сирійському Африні 20 січня 2018 року. Операція проводиться проти курдських угрупувань і бойовиків "Ісламської держави".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина посилила свій контингент в Африні (Сирія) військовими та поліцейськими силами спеціального призначення.

"Операція триває, як і планувалося, багато стратегічних пунктів були зайняті, а операція буде продовжуватися до досягнення своїх цілей, поки регіон не буде очищений від останнього терориста. Посилення спецназом - це підготовка до нових боїв у селах, містах і сільських районах, щоб захистити мирних жителів", - заявляв віце-прем'єр-міністр Туреччини Бекір Боздаг.