ua en ru

Туреччина направила в США 7 вимог про екстрадицію Гюлена

Туреччина направила в США 7 вимог про екстрадицію Гюлена Фото: Фетуллах Гюлен (fgulen.com)

Гюлена у Туреччині вважають організатором державного перевороту

Туреччина направила в Сполучені Штати Америки сім вимог про екстрадицію ватажка терористичного течії "Паралельна держава" Фетуллаха Гюлена. Про це повідомив міністр юстиції Абдульхамид Гюль, передає "Агентство Анадолу.

За його словами, останнім з вимог спрямовано в США 3 листопада 2017 року. Крім того, в США передано вимогу про тимчасове затримання Гюлена.

"Анкара виступає за незалежний і неупереджений суд над Гюлен. Туреччина вправі вимагати цього як у контексті міжнародних угод, так і у відповідності з двосторонніми договорами. Ми прирівнюємо відсутність кроків у даному напрямку до захисту злочинця", - підкреслив Гюль.

Як відомо, група військовослужбовців ЗС Туреччини, які складалися протягом Гюлена, в ніч з 15 на 16 липня 2016 року зробила спробу збройного захоплення влади в Туреччині. Відзначається, що в ході спроби перевороту загинули 250 осіб.

Нагадаємо, спеціальний прокурор США Роберт Мюллер розслідує передбачувану причетність колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна в плані викрадення мусульманського проповідника Гюлена.

Флінн і його син Майкл Флінн-молодший нібито повинні були отримати приблизно 15 млн доларів за передачу Гюлена Туреччини, якого Анкара вважає організатором державного перевороту.