ua en ru

Туреччина направила до берегів Сирії військові кораблі

У зв'язку із загостренням ситуації на сирійському кордоні з головної військово-морської бази Туреччини Гьольджук поблизу Стамбула на схід Середземного моря відправлені декілька підводних човнів і військових кораблів, оснащених злітно-посадковими майданчиками для авіації флоту, передає радіо "Свобода".

Представник Генштабу турецької армії заявив: "Ми отримали підкріплення, і зараз біля кордону з Сирією сконцентрована велика група військ. Дано наказ відкривати вогонь у разі провокацій і нападів з боку сирійської армії. Ми готові відбивати будь-які атаки, щоб захистити наших громадян".

За повідомленнями турецьких видань, при перестрілці турецьких військ з солдатами Президента Сирії Башара Асада поранення отримали кілька сирійських біженців, які очікували своєї черги на кордоні, щоб перейти на турецьку територію. Після прибуття в Туреччину вони були відправлені до лікарень. Незважаючи на ескалацію конфлікту, турецька влада продовжує приймати постраждалих від насильства в сусідній країні. У таборах на південному сході Туреччини сьогодні перебувають близько 95 тис. сирійців.

Читайте також: Туреччина 6 жовтня знову відкрила вогонь по території Сирії