ua en ru

Туреччина сподівається на відмову США від підтримки курдів в Сирії

Туреччина сподівається на відмову США від підтримки курдів в Сирії Фото: Дональд Трамп

Трамп схвалив план озброєння сирійських курдів

Туреччина сподівається на відмову США від підтримки курдів в Сирії. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Туреччини Нуреттин Чаникли, повідомляє Reuters.

"Ми не можемо погодитися з присутністю терористичних організацій, які загрожують майбутньому Турецької держави. Ми сподіваємося, що адміністрація США скасує своє рішення. Така політика не буде корисною", - сказав Чаникли.

Як наголошується, коментар Чаникли є однією з перших офіційних відповідей після заяви США про те, що президент Дональд Трамп схвалив поставки зброї курдам, щоб звільнити сирійське місто Ракка від "Ісламської держави".

Також повідомляється, що президент Туреччини Реджеп Ердоган зустрінеться з Трампом у Вашингтоні наступного тижня. Ердоган неодноразово засуджував США за підтримку курдів, заявляючи, що союзники по НАТО повинні підтримувати його повною мірою у боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав план озброєння сирійських курдів, яких США вважають важливими союзниками в боротьбі проти "Ісламської держави" в Іраку і Сирії. Союзник США по НАТО Туреччина вважає курдів терористами.