ua en ru

Туреччина в ході операції в сирійському Африні ліквідувала понад 1,7 тис. бойовиків

Туреччина в ході операції в сирійському Африні ліквідувала понад 1,7 тис. бойовиків Фото: турецькі військові (inherentresolve.mil)

Туреччина почала військову операцію "Оливкова гілка" в Африні 20 січня

Туреччина в ході військової операції "Оливкова гілка" в сирійському Африні ліквідувала понад 1,7 тис. бойовиків. Про це з посиланням на дані Генерального штабу Збройних сил Туреччини повідомляє "Анадолу".

"Кількість терористів, нейтралізованих в рамках операції "Оливкова гілка" в сирійському Африні, досягла 1715", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в турецькому Генштабі зазначили, що операція в Африні триває у відповідності з наміченим планом.

"Частини ЗС Туреччини і загони Сирійської визвольної армії очистили від терористів село Зейтуне на північному сході Африна. Турецькі підрозділи, дислоковані в провінції Кіліс, обстріляли позиції терористів в сільських районах Африна з самохідних артилерійських установок і танкових знарядь. Притулки і позиції терористів знищено прицільним вогнем", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Туреччина почала військову операцію "Оливкова гілка" в Африні 20 січня, операція спрямована проти курдських бойовиків, а також проти бойовиків "Ісламської держави".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Туреччині затримали майже 800 осіб за критику операції в сирійському Африні.