ua en ru

У Туреччині затримали росіянина, який планував збити американський літак

У Туреччині затримали росіянина, який планував збити американський літак Фото: Туреччина (flickr.com/imf)

Чоловік планував збити американський військовий літак

Служби безпеки Туреччини затримали громадянина Росії, який планував збити американський військовий літак за допомогою дрона. Про це повідомляє телеканал Haberturk, посилаючись на заяву поліції і служб безпеки.

Так, за даними силовиків, чоловік був прихильником терористичної організації "Ісламська держава". За інформацією телеканалу, ім'я затриманого - Ренат Бакієв.

При цьому інформацію про те, що затриманий є громадянином Росії, підтверджує агентство Dogan Haber, яке також опублікувало його фотографію у своєму Twitter.

Зазначено, що затриманий планував здійснити атаку на літаки США, які базуються на авіабазі Інджірлік на півдні країни і беруть участь в нанесенні ударів по позиціях бойовиків ІДІЛ. На допиті Бакієв зізнався в намірі збити літак за допомогою безпілотника.

Видання Sabah зазначає, що росіянин був затриманий в провінції Кіліс на півдні країни. Службам безпеки вдалося вистежити Бакієва і встановити за ним стеження. Листування зі своїми кураторами з ІД він вів через месенджер Telegram. Терористична організація була готова проспонсорувати вчинення атаки. На придбання безпілотника Бакієв планував витратити 2,8 тис. лір (близько 800 доларів).

Нагадаємо, в липні Туреччина внесла до чорного списку понад 4 тисячі росіян за підозрою у зв'язках з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".