ua en ru

У Туреччині заблокований доступ до "Вікіпедії"

У Туреччині заблокований доступ до "Вікіпедії" Фото: Вікіпедія

Доступ заблоковано інтернет-фільтрами для цензури

Доступ до онлайн-енциклопедії "Вікіпедія" заблокований фільтрами, які використовуються для цензури в інтернеті. Про це повідомляє DW, посилаючись на дані моніторингової організації Turkey Blocks.

"Влада Туреччини в суботу, 29 квітня, заблокувала доступ до онлайн-енциклопедії "Вікіпедія". Турецькі користувачі не можуть отримати доступ до статей турецькою мовою, починаючи з 8:00 ранку за місцевим часом в суботу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією спостерігачів, втрата доступу є стабільною через інтернет-фільтри, які використовуються для цензури контенту в країні. Блокування "Вікіпедії" відбулося без відповідного судового рішення, однак його винесення очікується в найближчі дні.

Спостерігачі звинувачували владу Туреччини в блокуванні доступу до Twitter і Facebook після спроби військового перевороту в країні в липні 2016 року. Однак в уряді Туреччини заперечували цензуру в інтернеті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що засновник "Вікіпедії" Джиммі Вейлз анонсував створення сервісу Wikitribune, метою якого є боротьба з фейковими новинами.