ua en ru

У Туреччині суд відмінив рішення про звільнення під заставу керівника філії Amnesty International

У Туреччині суд відмінив рішення про звільнення під заставу керівника філії Amnesty International Фото: Туреччина (egm.gov.tr)

Суд скасував своє рішення після апеляції, поданої прокуратурою

У Туреччині суд відмінив рішення про звільнення під заставу керівника місцевої філії Amnesty International Танера Кіліча. Про це повідомляє Reuters.

"Турецький суд у четвер скасував своє рішення звільнити голову місцевого підрозділу Amnesty International", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд скасував своє рішення після апеляції, поданої прокуратурою.

Так, 31 січня стало відомо, що суд Стамбула відпустив голову філії міжнародної правозахисної організації Amnesty International Танера Кіліча.

Відзначимо, Танера Кіліча звинуватили у використанні додатку Bylock, яким користувалися прибічники організації проповідника Фетхуллаха Гюлена, звинуваченого турецькою владою в організації спроби перевороту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Туреччини заарештувала голову регіонального відділення міжнародної неурядової організації Amnesty International Танера Килича за підозрою у зв'язках з рухом проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Відомо, що, крім Килича, заарештували також 22 юристів. Вдома та на робочому місці Килича пройшли обшуки. На даний момент він перебуває в камері попереднього ув'язнення.