ua en ru

В Туреччині ухвалили закон про позбавлення депутатів недоторканності

В Туреччині ухвалили закон про позбавлення депутатів недоторканності Фото: документ був запропонований партією Ердогана "Право і справедливість"

Закон набуде чинності після того, як його підпише президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, який вже назвав рішення парламенту історичним

Парламент Туреччини ухвалив закон, який дозволяє позбавляти депутатів недоторканності. Його підтримали 376 із 550 депутатів, повідомляє "Радіо Свобода".

Закон набуде чинності після того, як його підпише президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган. Як пише видання, Ердоган вже назвав рішення парламенту історичним.


Документ був запропонований партією Ердогана "Право і справедливість". Це сталося після того, як президент Туреччини звинуватив депутатів із прокурдської Народної демократичної партії (HDP) у підтримці курських повстанців. Ердоган вважає HDP частиною угруповання "Робітнича партія Курдистану" (PKK).

В свою чергу, представники Народної демократичної партії заявили, що ухвалений закон спрямований на те, щоб прибрати їх та інших представників опозиції з парламенту.

Нагадаємо, наступного тижня Петро Порошенко відвідає Туреччину.