ua en ru

У Туреччині під відділенням поліції стався вибух, є жертви

У Туреччині під відділенням поліції стався вибух, є жертви Фото: наслідки вибуху на південному сході Туреччини (Al Jazeera Turk)

Біля будівлі поліції вибухнув начинений вибухівкою автомобіль

На південному сході Туреччини в провінції Діярбакир біля відділення поліції стався вибух, в результаті якого загинуло п'ять і поранені ще не менше 36 людей, передає ВВС з посиланням на місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що біля входу в будівлю поліції вибухнув автомобіль, начинений вибухівкою. В результаті події загинули п'ять осіб, серед яких жінка і дитина, постраждали ще не менше 36 людей. Рятувальники продовжують розбирати завали на місці події. Вибуховою хвилею пошкоджено сусідні житлові споруди.

Турецька влада звинуватила в теракті Робочу партію Курдистану (РПК), однак поки жодне угрупування не взяло на себе відповідальність.

За деякими повідомленнями, нападники завдали ще ракетного удару по штаб-квартирі поліції. В останні місяці в провінції Діярбакир загострилися сутички між РПК і турецькою армією. В самому місті і ряді інших прилеглих областей в рамках безпеки було введено комендантську годину.

У Туреччині під відділенням поліції стався вибух, є жертви

Фото: наслідки вибуху на південному сході Туреччини (Al Jazeera Turk)

Нагадаємо, 12 січня 2016 року у центрі Стамбула прогримів вибух, в результаті якого загинули 11 людей.