ua en ru

У Туреччині офіційно відкрився саміт лідерів країн G20

У Туреччині офіційно відкрився саміт лідерів країн G20 Фото: лідери країн G20

Глави держав обговорять глобальну економіку, зайнятість і стратегії інвестування

Саміт лідерів країн G20 відкрився в Туреччині. Захід проходитиме два дні в турецькій провінції Анталія. Про це передає ИТАР-ТАСС.

Глави держав обговорять глобальну економіку, зайнятість і стратегії інвестування. Учасники крім традиційної економічної програми в неділю обговорять проблему біженців і питання боротьби з тероризмом. Ці теми внесені до порядку денного Туреччиною на правах голови "двадцятки". Питання боротьби з тероризмом і проблема зростання міграційних потоків з Сирії та інших мусульманських країн будуть обговорюватися цим ввечері в рамках робочої вечері керівників країн "двадцятки".

Основними питаннями економічного порядку є реформування політики кредитування країн з боку Міжнародного валютного фонду. Планується також завершити прийняття Плану з протидії розмивання податкової бази і виведення прибутку з-під оподаткування. Велику увагу лідери приділять проблеми забруднення навколишнього середовища і глобального потепління.

Нагадаємо, відкриття робочої сесії G20 передувала офіційна церемонія, робочий обід і фотосесія лідерів.

На саміт прибули майже всі лідери країн G20, у тому числі президенти Росії Володимир Путін і США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель. Президент Франції Франсуа Олланд скасував свою поїздку до Анталії через паризьких терактів.