ua en ru

Лідери G-20 збираються на саміт в Туреччині

Лідери G-20 збираються на саміт в Туреччині Фото: президенти США та Турції, Барак Обама та Реджеп Ердоган, на саміті G-20

Основною темою зустрічі стане питання безпеки, а саме - теракти в Парижі

Значна частина саміту лідерів найбільших економік світу (G-20) буде присвячена нападам в Парижі, в результаті яких загинуло щонайменше 129 осіб. Більшість країн, представлених в клубі G -20, стикалися з подібними нападами в минулому році, пише ВВС.

Офіційна церемонія привітання починається сьогодні, 15 листопада о 12:00. За нею послідує робочий обід і фотосесія лідерів. Робоча сесія почнеться тільки в другій половині дня, повідомляється на офіційному сайті G-20. Офіційний прийом очікується сьогодні в кінці дня, потім відбудеться робоча вечеря. Понеділок, 16 листопада, лідери почнуть з робочої сесії, закінчення саміту очікується близько 15 години дня.

Очікується, що на саміті президент Туреччини Реджеп Ердоган закличе до світової єдності в боротьбі з екстремізмом і до закінчення громадянської війни в Сирії.

Крім того, в рамках саміту можуть пройти переговори російського президента Володимира Путіна і прем'єра Великобританії Девіда Кемерона. Також президент РФ може особисто зустрітися з Бараком Обамою - про таку можливість раніше заявляв прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

Як передає ТАСС, з посиланням на повідомлення російського шерпа Світлани Лукаш, швидше за все, на саміті обговорюватимуться загальні підходи до боротьби з тероризмом, а конкретних думок з приводу екстремістських груп очікувати не варто.

"Велика двадцятка" (також G20 або G -20) - клуб урядів і глав центральний банків країн з найбільш розвиненою і економікою, що розвивається. Учасниками є 20 найбільших національних економік: Австралія, Аргентина, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, Південна Корея, ПАР, Японія і Європейський союз.

Турецький саміт G -20, який проходить 15 - 16 листопада 2015 р. в Туреччині (м. Анталія), є десятим за рахунком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд у зв'язку з що відбулися в ніч на суботу, 14 листопада 2015 р., терактами в Парижі скасував поїздку на саміт G-20.