ua en ru

Україна зацікавлена в прямих поставках туркменського природного газу через ГТС РФ, - Азаров

Україна зацікавлена в організації прямих поставок туркменського природного газу до країни через ГТС Росії. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров на брифінгу в Ашгабаті, передає прес-служба Кабінета міністрів України.

Він підкреслив, що укладена угода про запровадження зони вільної торгівлі в СНД, і Україна наполягає на реалізації її положень про забезпечення вільного доступу до газотранспортних систем країн СНД. Тому під час його зустрічі з Президентом Туркменістану обговорювалися питання обсягів поставок туркменського газу. Водночас завтра, 30 травня, Азаров зустрінеться з головою уряду Російської Федерації Дмитром Медведєвим, де обговорюватиметься питання, як Росія зможе забезпечити прокачку туркменського газу своєю ГТС.

"Ми добилися у договорі про запровадження ЗВТ в СНД спеціальної статті, яка регламентує доступ учасників договору до газотранспортної системи. Також ми розраховуємо, що в процесі перегляду газового контракту 2009 р. щодо поставок газу та умов його транзиту, ми і це питання обговорюватимемо з керівництвом Росії. Завтра ми це питання піднімемо перед Дмитром Медведєвим", - зазначив Азаров.

Нагадаємо, 26 травня керівництво РФ пообіцяло Азарову вирішити проблему газового контракту в "стислі терміни".