ua en ru

Турецькі військові взяли під контроль тренувальний табір курдських бойовиків в Африні

Турецькі військові взяли під контроль тренувальний табір курдських бойовиків в Африні Фото: турецький танк (Türk Silahlı Kuvvetleri)

У ході військової операції в Африні ліквідовано 970 бойовиків

Турецькі військові в ході операції "Оливкова гілка" взяли під контроль тренувальний табір курдських бойовиків в сирійському Африні. Про це повідомляє "Анадолу".

"Підрозділи ЗС Туреччини і Сирійської визвольної армії (СОА) у рамках операції "Оливкова гілка" встановили контроль над тренувальним табором терористів PYD/РКК на заході Африна", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за даними місцевих джерел, у таборі проходили підготовку не тільки курдські бойовики, але і бойовики "Ісламської держави" (ІДІЛ), а також діти, яких терористи змушували воювати.

Крім того, повідомляється, що за даними Генштабу Збройних сил Туреччини в ході військової операції в Африні станом на 6 лютого ліквідовано 970 бойовиків. Відзначається, що за добу на північному-заході Сирії знищені 23 терориста.

Зазначимо, Туреччина почала військову операцію в сирійському Африні 20 січня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив знищити створювані коаліцією на чолі з США "сили безпеки" на турецко-сирійському кордоні.