ua en ru

Турецькі військові знищили 53 бойовика Курдської робітничої партії

У ході операції проти бойовиків Курдської робочої партії (КРП) турецьким військовим вдалося знищити 53 терориста, передає Press TV. Масштабні бойові дії із залученням авіації і важкої техніки йдуть в південно-східній провінції Хаккярі починаючи з вечора 21 жовтня.
Дана операція - відповідь на атаку бойовиків КРП, яку вони провели проти турецьких сил правопорядку 18 жовтня. В результаті того нападу загинули 26 співробітників служби безпеки і ще 22 людини отримали різні поранення.
Повідомляється, що турецький спецназ не обмежився діями на своїй території і продовжив переслідування відступаючих бойовиків в суміжному Іраку, північ якого густо населений курдами. Крім наземних ударів, починаючи з серпня ц.р., турецькі військово-повітряні сили регулярно здійснюють нальоти на позиції бойовиків в Іраку. За деякими даними, жертвами цих нальотів могли стати від 145 до 160 осіб.
Починаючи з 1984 р., коли КРП розгорнула масштабну терористичну кампанію проти турків, її жертвами стали більше 45 тис. чоловік. Основна вимога курдської сторони це відділення частини територій Туреччини на користь створення незалежного Курдистану. Владою США та країн, що входять в ЄС, КРП розглядається як терористична організація.