ua en ru

Турецька авіація завдала декілька ударів по позиціях курдських бойовиків

Турецька авіація завдала декілька ударів по позиціях курдських бойовиків Фото: турецька авіація

Удари були здійснені в гірській провінції Ширнак

Турецька авіація завдала декілька ударів по позиціях курдських бойовиків. Два винищувачі F-16 "здійснили авіаударів проти групи терористів", повідомили в турецькому Генштабі збройних сил у вівторок, 28 липня, передає DW.

Як зазначається, мова йде про позиції забороненої Робочої партії Курдистану (РПК) на південному сході країни поблизу кордону з Іраком.

Протягом останніх днів Туреччина атакує з повітря позиції РПК на півночі Іраку. Нинішні удари, за даними Анкари, були здійснені в гірській провінції Ширнак поблизу кордону з Іраком. У турецькому генштабі стверджують, що курди першими відкрили вогонь по турецьким позиціях.

Крім того, Туреччина звинувачує курдів у вбивстві турецького офіцера, якого застрелили на південно-сході країни, де проживають переважно представники курдської меншини. Напад на офіцера, за їх даними, був здійснений, коли він виходив з банку в цивільному одязі.

Нагадаємо, Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про припинення процесу примирення з Робочою партією Курдистану і повідомив, що Анкара продовжить військову операцію проти курдів у Сирії та Іраку.