ua en ru

Турецька армія завдала ударів по курдському ополченню в Сирії

Турецька армія завдала ударів по курдському ополченню в Сирії Фото: військовий турецький літак (flickr.com/Türk Silahlı Kuvvetleri)

Турецькі військові знищили притулки і склади курдів

Збройні сили Туреччини 19 та 20 січня 2018 року завдали ударів по об'єктах курдських ополченців на півночі Сирії. Про це з посиланням на Генштаб Збройних сил Туреччини повідомляє агентство Anadolu.

Зазначено, що удари були нанесені "у відповідь на провокаційні обстріли" з боку курдських військових формувань із прикордонного району Афрін.

"Дії турецької армії засновані на праві Туреччини на самооборону", - підкреслили в Генштабі.

Як повідомляється, турецькі військові знищили притулки і склади курдів.

Раніше стало відомо, що група турецьких військовослужбовців спробувала проникнути вглиб сирійської території і вступила в бій із курдами у прикордонному селі Бюльбюль. У ході бою курдські ополченці вбили чотирьох солдатів армії Туреччини.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 13 січня повідомив, що турецька армія знищить "сили безпеки кордону" з числа курдських ополченців, створенням якої на сирійсько-турецькому кордоні займається США. У відповідь Дамаск пригрозив збивати турецькі військові літаки, які з'являться над територією Сирії. Глава Міноборони Туреччини Нуреттін Джанкой 18 січня повідомив про початок операції проти курдських військових формувань на півночі Сирії.