ua en ru

Ердоган пригрозив почати військову операцію проти курдів на півночі Сирії

Ердоган пригрозив почати військову операцію проти курдів на півночі Сирії Фото: Реджеп Ердоган (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Якщо терористи в Афрін не здадуться, турки обіцяють "відірвати їм голови"

Туреччина "відірве голови" курдським "терористам" YPG у районах Афрін і Манбідж на півночі Сирії, "якщо вони не здадуться", заявив президент країни Реджеп Таїп Ердоган у публічному виступі в провінції Елязиг. Про це повідомляє турецький телеканал NTV.

"У Манбідж, якщо не будуть виконані дані нам обіцянки (американців про виведення курдських загонів YPG), ми візьмемо справу в свої руки. Вони побачать, що ми зробимо через тиждень. Якщо терористи в Афрін не здадуться, ми відірвемо їм голови", - пригрозив Ердоган.

При цьому він додав, що не дозволить "поясу терору" (так він назвав контрольовані курдами райони Північної Сирії) тягнутися вздовж кордону Туреччини. Ердоган заявив, що коли США "виставлять за двері" курдів, "ви будете шукати дірку, щоб втекти, і ми будемо переслідувати вас".

Нагадаємо, курди відбили місто Манбідж у бойовиків угруповання "Ісламська держава" за сприяння американського спецназу й авіації міжнародної коаліції на початку серпня 2016 року. Після цього в кінці серпня протурецькі бойовики почали за підтримки армії Туреччини операцію "Щит Євфрату" - наступ на місто Аль-Баб, зайнятий ІД, щоб не дати з'єднатися курдам із одноплемінниками, які займають ізольовану область "кантону" Афрін, і створити пояс курдських територій уздовж всього південно-східного кордону Туреччини.