ua en ru

Турчинов заявив про активізацію в Україні організованої злочинності

Турчинов заявив про активізацію в Україні організованої злочинності Фото: Олександр Турчинов

Сьогодні відбулася церемонія чергового випуску поліцейських підрозділу особливого призначення "КОРД"

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив про активізацію в Україні організованої озброєної злочинності. Про це Турчинов сказав під час відвідин Тренінгового центру підготовки поліцейських підрозділів поліції особливого призначення "Корпус оперативно-раптової дії" (КОРД), повідомляє сайт РНБО.

"Наше спільне завдання - побудувати сильну національну державу, яка примусить з собою рахуватись, зможе зупинити агресію і очистити свою територію", - сказав Турчинов, додавши, що всередині країни "піднімає голову озброєна організована злочинність".

У п'ятницю у Тренінговому центрі відбулася церемонія чергового випуску поліцейських підрозділу особливого призначення "КОРД", які були направлені на навчання з різних регіонів України. Навчання проводилось за методикою підготовки спецназу Адміністрації США з питань боротьби з наркотиками, спецназу Прикордонного патруля США та групи спеціального призначення дивізіону "Техаські рейнджери". Навчання проводились за підтримки уряду США.

Відзначають, що з 10 січня 2016 року до теперішнього часу у Тренінговому центрі підготовлено 276 поліцейських.

Нагадаємо, Турчинов заявив, що Держспецзв'язок розробив проект блокування сепаратистського мовлення в зоні АТО.