ua en ru

Держспецзв'язок розробив проект блокування сепаратистського мовлення в зоні АТО, - Турчинов

Держспецзв'язок розробив проект блокування сепаратистського мовлення в зоні АТО, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

Турчинов запропонував уряду профінансувати реалізацію проекту

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України розробила проект блокування сепаратистського мовлення в зоні проведення АТО на Донбасі. Про це на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає його прес-служба.

"Інформаційна агресія - одна з найнебезпечніших складових гібридної війни, яку веде проти нас Росія. Тому блокування деструктивного впливу сепаратистської і російської інформаційної пропаганди в зоні проведення АТО - одне з наших пріоритетних завдань", - заявив Турчинов.

За його словами, керівництво Держспецзв'язку доповіло про детально розроблений проект інформаційного захисту, "який дозволить заблокувати антиукраїнське телерадіомовлення уздовж лінії розмежування в зоні проведення АТО". Турчинов також звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією виділити з резервного фонду фінансові ресурси для реалізації проекту.

"Запропоноване Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації обладнання - українського виробництва, воно ефективно вирішує покладені на нього завдання і на порядок дешевше закордонних аналогів", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні заборонили ще один російський телеканал.