ua en ru

Турчинов зареєстрував у Раді проект "Декларації про боротьбу за визволення України"

И.о. Президента Украины Александр Турчинов зарегистрировал в Верховной Раде проект "Декларации о борьбе за освобождение Украины".

И.о. Президента Украины Александр Турчинов зарегистрировал в Верховной Раде проект "Декларации о борьбе за освобождение Украины". Соответствующий законопроект под номером 4498 размещен на сайте парламента.

"Верховна Рада України звертає увагу урядів і парламентів світу, міжнародних організацій і світової громадськості, що український народ ніколи не визнає анексію невід'ємної частини своєї території Автономної Республіки Крим, захопленої Росією з грубим порушенням фундаментальних норм міжнародного права та загальновизнаних принципів співіснування держав", - йдеться в проекті декларації.

Згідно з документом, Рада звертається до всіх членів міжнародного співтовариства з наполегливим проханням утриматися від міжнародного визнання так званої "Республіки Крим" і анексії Криму та міста Севастополь до складу Росії.

"Від імені народу України Верховна Рада України заявляє, що Крим був, є та буде в складі України. Український народ ніколи й ні при яких умовах не припинить боротьбу за звільнення Криму від окупантів, якою б важкою та тривалою вона не була", - наголошується в повідомленні.