ua en ru

Турчинов: Тимошенко залишиться лідером "Батьківщини", незважаючи на її утримання під вартою

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко залишиться лідером "Батьківщини", незважаючи на її утримання під вартою під час судового процесу. Про це в ефірі "ТВі" заявив заступник голови партії Олександр Турчинов.

"Тимошенко як була, так і буде лідером і опозиції, і України, де б вона не перебувала. Зокрема вона є і буде надалі головою партії "Батьківщина", тому що я не знаю партій, у яких був такий яскравий, незламний і потужний лідер", - заявив Турчинов.

За його словами, ряди "Батьківщини" почали помітно розширюватися.

"Люди, які сьогодні пишуть заяви про вступ до лав партії, демонструють, що вони не бояться цієї влади, і що це їхня позиція", - сказав політик.

Нагадаємо, Тимошенко інкримінують перевищення службових повноважень під час підписання газового контракту між "НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" на початку 2009 р. (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). 5 серпня 2011 р. суд змінив їй запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт, після чого Тимошенко помістили в Лук'янівське СІЗО. Цей крок викликав широкий внутрішній і міжнародний резонанс.