ua en ru

Турчинов: Росії доведеться відповісти за терор "перед судом Божим"

Турчинов: Росії доведеться відповісти за терор "перед судом Божим" Фото: Олександр Турчинов

Турчинов закликав світове співтовариство припинити спостерігати за безкарністю "сп'янілих від крові злочинців"

Керівництву Росії доведеться відповісти за терор, вбивства, втрачені життя і агресію перед судом Божим і судом людським. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

"Світова спільнота повинна припинити спостерігати за безкарністю сп'янілих від крові злочинців. Росії не вдасться сховатися від відповідальності", - сказав він, зазначивши, що за терор, вбивства, агресію і втрачені життя керівництву РФ доведеться відповідати перед судом Божим і судом людським".

За його словами Росія в черговий раз, зловживаючи правом вето, заблокувавши рішення Ради Безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи малайзійського Боїнга, фактично підтвердила свій злочин і спробувала відтягнути свою відповідальність за вбивства невинних людей.

"Так само було заблоковано резолюцію ООН по захопленню Криму, щодо війни на Донбасі, про введення миротворчих підрозділів для припинення військових дій", - зазначив Турчинов, підкресливши, що вчорашнє вето - "виклик людству й людяності".

Він переконаний, що це має стати приводом внесення змін до Статуту ООН.

"Не може застосовувати право вето країна щодо рішення, яке стосується її злочини. Інакше відбувається повна дискредитація і параліч Радбезу ООН", - підкреслив він.

"Саме Україна і країни, громадяни яких постраждали в результаті теракту, повинні внести відповідні пропозиції щодо змін Статуту ООН", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН на засіданні в середу, 29 липня 2015 р., не зміг прийняти проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по краху малайзійського авіалайнера Boeing на сході України 17 липня 2014 року. Росія скористалася правом вето, за резолюцію проголосували 11 делегацій, три країни утрималися - це Китай, Ангола і Венесуела.