ua en ru

Турчинов проводить консультації главами фракцій щодо закритого засідання Ради

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов наразі проводить консультації главами парламентських фракцій, щоб провести закрите засідання парламенту.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов наразі проводить консультації главами парламентських фракцій, щоб провести закрите засідання парламенту. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат з фракції "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Зараз Турчинов пішов проводити консультації з главами фракцій, щоб все таки провести засідання", - сказав Сиротюк.

Він пояснив, чому парламент не підтримав пропозицію провести закрите засідання.

"Такі важливі законопроекти мають розглядатися в відкритому режимі, щоб це бачили самі люди" - додав Сиротюк.

Нагадаємо, як зазначається на офіційному сайті Верховної Ради, нардепи не підтримали рішення про проведення засідання в закритому режимі. За це проголосував лише 121 нардеп із 226 мінімально необхідних.

Разом з тим, як повідомляє кореспондент РБК-Україна, попри нерезультативне голосування, трансляція засідання ВР ні на офіційному телеканалі "Рада", ні в кулуарах парламенту не відновилася.

Як планувалося, що засідання Ради 16 вересня розпочнеться з 10:00 в закритому режимі. На закритій частині буде заслухана інформація про ситуацію в зоні АТО в присутності Президента України Петра Порошенка. А з 12:15 засідання Ради продовжиться у відкритому режимі.

Нагадаємо, згідно з порядком денним, нардепи сьогодні планують розглянути законопроект № 0098 про ратифікацію угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, заяву Верховної Ради України "Про європейський вибір України" (проект постанови № 5076), президентські законопроекти № 5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" та № 5082 "Про недопущення переслідування та покарання осіб - учасників подій на території Донецької та Луганської областей".