ua en ru

Турчинов доручив створити реєстр суддів, які виносили неправосудні рішення

Турчинов доручив створити реєстр суддів, які виносили неправосудні рішення
Новопризначених секретар РНБО Олександр Турчинов доручив створити реєстр суддів, які виносили неправосудні рішення.

Новопризначених секретар РНБО Олександр Турчинов доручив створити реєстр суддів, які виносили неправосудні рішення. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми також сподіваємося на тісну і плідну співпрацю з Верховною Радою України в частині поведінки реформ У першу чергу, це стосується проведення судової реформи. Ця реформа не може бути забезпечена без того, щоб самі судді (які виносили не правомірні рішення, - ред.) не сіли за ґрати. Я дав своїм колега доручення скласти реєстр таких суддів, їх прізвищ, які виносили не правомірні рішення... вирішення яких в крові. Прізвища таких суддів будуть відомі. Вони не зможуть виїхати з країни. Точно також необхідно зняття недоторканності з суддів. Це комплексне питання. Тому ми будемо звертатися до Верховної Ради України, щоб таке рішення про зняття недоторканності суддів було прийнято найближчим часом", - заявив Турчинов.

За його словами, для цього необхідно буде внести ряд змін у законодавство.

Також, за словами Турчинова, повинен бути посилений РНБО.

"Для цього необхідно буде внести ряд змін у законодавство. Як відомо, Президент вніс проект закону про внесення змін до закону про РНБО. Але РНБО не буде перебирати функції інших рогів влади", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, Турчинов хоче зробити РНБО центром прийняття дієвих рішень по захисту України.