ua en ru

Турчинов доручив ГПУ і МВС перевірити дії міліції в офісі партії "Батьківщина" у Вінниці

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення в.о. генерального прокурора України та Міністерство внутрішніх справ України провести перевірку дій міліції в офісі партії "Батьківщина" у Вінниці.

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення в.о. генерального прокурора України та Міністерству внутрішніх справ України провести перевірку дій міліції в офісі партії "Батьківщина" у Вінниці. Про це він заявив в ході пленарного засідання ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу відразу заявити і дати доручення в.о. генерального прокурора і МВС провести перевірку того, що сталося у Вінницькій області", - заявив Турчинов.

У разі виявлення порушень, спікер пообіцяв "вжити необхідних заходів".

Відповідне доручення Турчинов зробив у відповідь на заяву в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергія Соболєва, який з трибуни ВР повідомив, що міліція намагалася проникнути в вінницький офіс партії та вилучити друковану агітаційну газету.

"14 травня 2014 р. о 17:20 співробітники місцевого та районного управлінь МВС під фальшивим приводом намагалися проникнути у вінницький офіс партії "Батьківщина", а також у штаб Юлії Тимошенко, щоб вилучити надруковану газету... Хоча є всі дані про тираж, випуск... Ми заявляємо, що МВС використовується для того, щоб вести брудну кампанію проти кандидата Юлії Тимошенко", - заявив Соболєв.

Він також зажадав від генерального прокурора України повідомити, в яких цілях можливе використання сил МВС для боротьби одного кандидата проти іншого.

"Це дуже нагадує старі часи Януковича (четвертого Президента України Віктора Януковича). Прошу вважати це офіційним зверненням і депутатським запитом", - зазначив Соболєв.