ua en ru

Турчинов: період реагування на кіберзагрози та сповіщення про них скорочено у десятки разів

Турчинов: період реагування на кіберзагрози та сповіщення про них скорочено у десятки разів Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

В Україні відкрито Центр реагування на кіберзагрози

В Україні період реагування правоохоронців на кіберзагрози та сповіщення про них скорочено у десятки разів. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов під час відкриття Центру реагування на кіберзагрози, повідмоляє прес-служби РНБО.

"Сьогодні ми зробили важливий крок до розбудови національної системи кібербезпеки", - заявив Турчинов, додавши, що наразі період реагування на кіберзагрози та сповіщення про них скорочено у десятки разів.

Як зазначається, центр створено з використанням найкращих світових технологій з кіберзахисту, його можливості дозволяють не лише виявляти кібератаки, а й оперативно попереджати про них, проводити аналіз вразливостей, аномалій, шкідливих програм і вірусів, і негайно реалізовувати заходи протидії.

"Для розбудови повного периметру кіберзахисту ще потрібен час і ресурси...Це передбачає входження до захищеного контуру суб’єктів критичної інфраструктури, насамперед, галузей енергетики, фінансового, транспортного секторів тощо та розширення системи кіберзахисту на всі регіони України", - заявив він, додавши, що центр має стати "ядром національної системи кіберзахисту державних інформаційних ресурсів і критичної інфраструктури України та однією з ключових ланок прийняття оперативних рішень Національним центром кібербезпеки РНБО".

"Центр - це технічна платформа взаємодії Держспецзвязку, СБУ, Нацполіції, тобто тих структур, які забезпечують кібербезпеку в країні. Це на порядок підвищує ефективність та оперативність роботи правоохоронних структур з протидії та розслідування кіберзлочинів", - пояснив Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість виявлених в Україні кіберзлочинів збільшується на 2,5 тис. щороку.