ua en ru

Кількість виявлених в Україні кіберзлочинів збільшується на 2,5 тис. щороку

Кількість виявлених в Україні кіберзлочинів збільшується на 2,5 тис. щороку Фото: Сергій Демедюк (facebook.com-mvs.gov.ua)

За одинадцять місяців 2017 року кіберполіція направила до суду обвинувальні акти щодо 726 осіб

Кількість виявлених в Україні кіберзлочинів збільшується на 2,5 тис. щороку. Про це заявив глава кіберполіції Сергій Демедюк в інтерв'ю "Економічній правді".

"Щороку кількість виявлених кіберзлочинів збільшується в середньому на 2,5 тис. У 2017 році ми супроводжували близько 7 тис. кримінальних проваджень, з них 4,5 тис. - винятково кіберзлочини. За одинадцять місяців 2017 року ми направили до суду обвинувальні акти щодо 726 осіб", - повідомив він.

Крім того, за словами Демедюка, департамент кіберполіції наразі тільки формується, проте з кожним роком набуває більшого досвіду, напрацьовує методологію, а також отримує знання від зарубіжних партнерів.

Нагадаємо, раніше у кіберполіції повідомили, що 24 листопада було зафіксовано масове поширення віруса шифровальщика Scarab. Даний вірус вперше був виявлений фахівцями з кібербезпеки в червні 2017 року. Електронні листи, в яких містився Scarab, були замасковані під архіви з відсканованими зображеннями.