ua en ru

Турчинов: нова міграційна політика РФ покликана дестабілізувати ситуацію в Україні

Турчинов: нова міграційна політика РФ покликана дестабілізувати ситуацію в Україні Фото: Олександр Турчинов

РФ створює передумови для інфільтрації до України спеціально підготовлених антиукраїнських елементів

Російська Федерація своєю міграційною політикою створює передумови для інфільтрації до України спеціально підготовлених антиукраїнських елементів для подальшої дестабілізації ситуації в країні. Про це йдеться у статті секретаря Ради безпеки і оборони України (РНБО) Олександра Турчинова, оприлюдненій на сайті відомства.

"Ефективність застосування міграційної теми в гібридній війні надихнула Росію до зміни офіційних умов перебування громадян України в РФ. Створюються передумови для депортації наших громадян та інфільтрації до України спеціально підготовлених антиукраїнських елементів для подальшої дестабілізації ситуації", - зауважив Турчинов.

Водночас, на його думку, значна частина трудової міграції буде спрямованатакож до країн Євросоюзу.

"Таким чином, російські керманичі, особливо не приховуючи своїх намірів, прагнуть завдати додаткових міграційних ударів по Європі, а також поставити під сумнів можливість запровадження у 2016 році лібералізації візового режиму України з ЄС", - додав Турчинов.

Нагадаємо, Російська Федерація, починаючи з сьогоднішнього дня, 1 грудня, буде забороняти громадянам України в'їзд в країну за порушення строків перебування на території РФ.