ua en ru

Турчинов не надсилав до Венеціанської комісії проект змін до Конституції через його відсутність, - член ТСК

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов не надсилав до Венеціанської комісії проект змін до Конституції, бо ніякого проекту немає.

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов не надсилав до Венеціанської комісії проект змін до Конституції, бо ніякого проекту немає. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від "Удару", член тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо змін до Конституції України Валерій Карпунцов.

"Я думаю, Турчинов його (проект змін до Конституції) не надсилав, тому що була утворена комісія, метою якої було напрацювання проекту змін до Конституції, а надсилати щось інше кудись ніхто немає права", - сказав Карпунцов.

Він розповів, що надіслав Турчинову листа, в якому поінформував хід роботи комісії. При цьому, за словами Карпунцова, раніше опублікована таблиця пропозицій щодо змін до Конституції не може вважатися продуктом роботи ТСК.

"Я поінформував листом Турчинова про ті речі, які відбувалися в роботі комісії. Не зрозуміло, хто робив таблицю, не зрозуміло з яких пропозицій. Ніхто ту таблицю не обговорював. Князевич робив ту таблицю, а хто його уповноважував це робити? А при чому голова комісії до напрацювання таблиці? Його функції головувати на комісії, а комісія нічого не робила. Комісія не напрацювала проект змін до Конституції, як на те вона була уповноважена Верховною Радою України", - пояснив він.

На думку представника "Удару", комісія не працювала належним чином, а "те, що відбувалося, це було окозамилювання".

Він також наголосив на тому, що після закінчення офіційного терміну роботи комісії 15 травня комісія не мала права працювати.

"Неофіційно був направлений текст, неофіційно приїхали представники Венеціанської комісії. Хто дав право займатися самоуправством? Взагалі-то це кримінальна відповідальність... Продукту нема, його комісія не напрацювала і видавати щось за продукт комісії - це злочин", - сказав Карпунцов.

Зазначимо, раніше сьогодні представник України у Венеціанській комісії Сергій Ківалов повідомив, що питання внесення змін до Конституції України не буде розглянуто Венеціанською комісією на сесії 13-14 червня у зв'язку з тим, що проект змін був відкликаний головою Верховної Ради Олександром Турчиновим.

Нагадаємо, 28 травня секретар ТСК Юрій Дерев'янко повідомив журналістів, що до Венеціанської комісії неофіційно були направлені пропозиції щодо змін до Конституції і про те, що цього тижня відбулася неофіційна зустріч представників Венеціанської комісії і членів ТСК.