ua en ru

Турчинов не виключає, що стосовно нього може бути порушена кримінальна справа

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов не виключає, що стосовно нього може бути порушена кримінальна справа. Про це він заявив в інтерв'ю, передає кореспондент РБК-Україна.
"У світі, де є тоталітарний режим, такі речі використовують. Тобто, не тільки в тоталітарних країнах, але і в Україні можуть відкрити кримінальну справу за виступ на мітингу", - сказав Турчинов.
Турчинов не заперечує той факт, що під час мітингу в День Незалежності закликав людей до мирної ходи через заблоковані вулиці Києва. Також він повідомив, що мирна хода було запланована раніше під час засідання комітету опору диктатурі.

Нагадаємо, 24 серпня на спільному мітингу опозиційних сил біля пам'ятника Тарасу Шевченко Турчинов закликав учасників пройти мирним пішим ходом до Адміністрації Президента з метою передачі Президенту Віктору Януковичу резолюції, затвердженої учасниками заходу.
Крім того, пізніше на вул. Володимирська сталася сутичка між учасниками народного маршу і співробітниками міліції. Співробітники спецпідрозділу "Беркут" перекрили вулицю Володимирську і таким чином не пропускали колону народного маршу в центр Києва. Вулиця була заблокована автозаками та автобусами. Мітингувальники в сутичці прорвали першу блокаду міліції.
Напередодні суд заборонив опозиції проводити масові акції в інших місцях Києва, окрім парку імені Тараса Шевченка.