ua en ru

Турчинов: Медичний огляд Тимошенко тривав не більше 15 хв. у приміщенні Печерського суду

Медичний огляд Юлії Тимошенко відбувався у непристосованому для цього приміщенні Печерського суду, до початку судового засідання, і тривав не більше 10-15 хвилин, після чого лікарі МОЗ зробили висновок, що Тимошенко, нібито, добре себе почуває. Про це в ефірі телемарафону "Українська незалежність" на "5 каналі" заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Це тільки в цій країні можливо, щоб протягом тижня до Тимошенко не допускали лікаря, який лікує її вже 10 років, і хотіли також взяти аналіз крові Юлії Володимирівни, тому-що тиждень тому почалося різко погіршуватися здоров'я, і на тілі виникли крововиливи від пошкоджених судин. В той же час протягом тижня суд, прокуратура відмовляли можливості зустрітись Тимошенко з її лікарем, причому зрозуміти пояснення було дійсно не можливо. І вже коли підняли і світову громадськість, і навіть Червоний хрест почав вже вступати в це питання, сьогодні протягом 10-15 хвилин відбувся цей, так званий, огляд. Міністерство охорони здоров'я запропонувало своїх 10 чи 9 чиновників і додали лікаря, який вже багато років лікує Юлію Володимирівну. Вони прийшли і поздоровались з нею, адже в умовах суду огляд зробити практично неможливо, це було до початку суду, приміщення не пристосоване для цього, тобто людина одягнута сидить, привіталась, а чиновники МОЗ зробили вигляд, що вона, в принципі, нормально себе почуває", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, вчора прес-служба МОЗ повідомила, що фахівці міністерства провели обстеження Тимошенко. Було сказано, що "від поглибленого медичного огляду пацієнтка утрималась. В межах методів обстеження дозволених пацієнткою, встановлено, що стан пацієнтки задовільний. Фахівцями надані рекомендації щодо режиму харчування".

В той час як адвокат Сергій Власенко заявив, що заяви Генпрокуратури про медичне обстеження та надання належної медичної допомоги Тимошенко не відповідають дійсності. Власенко зазначив, що судячи з прес-релізу Міністерства охорони здоров'я, вони свої висновки зробили за візуальним обстеженням Тимошенко і жодних аналізів не бралося. На його думку, будь-які висновки щодо стану Тимошенко можливо лише за підсумками проведення аналізів.

Наразі Тимошенко відмовилась від того, щоб аналізи брали фахівці МО,З і наполягає на тому, щоб це зробив її особистий лікар.