ua en ru

Турчинов ініціює санкції проти українських ЗМІ за трансляцію "військового параду" у Донецьку

Турчинов ініціює санкції проти українських ЗМІ за трансляцію "військового параду" у Донецьку Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Турчинов звернувся до СБУ щодо розслідування цього правопорушення

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов ініціює запровадження санкцій проти українських ЗМІ за трансляцію "військового параду" в окупованому Донецьку. Про це Турчинов написав у Facebook.

Так, Турчинов заявив, що сьогодні, 9 травня 2018 року, деякі українські електронні ЗМІ вели трансляцію так званого "військового параду" з окупованого Донецьку з заголовком "Трансляція з ДНР".

"Я звернувся з офіційним листом до СБУ щодо розслідування цього правопорушення та внесення електронних ЗМІ, які забезпечували пряму трансляцію "святкування" окупаційних військ Росії в Донецьку, до санкційного списку", - написав він.

За словами Турчинова, такі дії є "популяризацію терористичної організації".

"Адекватна протидія інформаційній агресії - необхідний та важливий елемент захисту нашої країни. І у цьому випадку не йдеться про свободу слова. Співпраця з терористами, співучасть у терористичній діяльності, популяризація терористичних структур є злочином у будь-якій цивілізованій країні", - додав він.

Сьогодні, коли весь світ згадує мільйони людей, які загинули під час Другої світової війни, деякі українські електронні...

Опубліковано Олександром Турчиновим 9 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні сьогодні складені протоколи на 10 осіб за використання забороненої символіки. Крім того, приймається рішення про складення адмінпротоколів ще по 14 особам.