ua en ru

Турчинов дав 3 години владі Криму для звільнення всіх заручників

В.о. Президент України Олександр Турчинов дав три години владі Криму для звільнення всіх заручників.

В.о. Президента України Олександр Турчинов (на фото) дав три години владі Криму для звільнення всіх заручників. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов дав самопроголошеній владі Криму три години часу для звільнення всіх заручників і припинення провокацій на території півострова", - йдеться в повідомленні.

За словами Турчинова, сьогодні під час чергової провокації військ РФ став заручником командувач ВМС України контр-адмірал Сергій Гайдук.

"Це не перший факт незаконного захоплення військових і цивільних громадян у Криму", - сказав він, додавши, що сьогодні робочій групі на чолі з першим віце-прем'єр-міністром Віталієм Яремою та в.о. міністра оборони Ігорем Тенюхом, яка вилетіла до Криму для вирішення всіх проблемних питань, самопроголошена влада автономії не дала посадити літак".

"Російські військові цинічно відмовляються вести переговори щодо припинення провокацій та звільнення заручників, посилаючись на збройні загони та рішення самопроголошеного уряду Криму", - зазначив Турчинов.

Крім того, Турчинов пригрозив Криму прийняттям заходів технічного та технологічного характеру.

"Якщо до 21:00 не будуть припинені всі провокації проти українських військовослужбовців, а адмірал Гайдук і решта заручників, як військових, так і цивільних, не будуть звільнені, владою будуть вжиті адекватні заходи. У тому числі технічного і технологічного характеру", - резюмував Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін прийняв план заходів щодо евакуації українських громадян із Криму та їх розміщення на території материкової України.