ua en ru

Тука допускає виключення Станиці Луганської зі списку розведення сторін на Донбасі

Тука допускає виключення Станиці Луганської зі списку розведення сторін на Донбасі Фото: заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука

Тука додав, що у відведених зонах залишаться прикордонники та підрозділи МВС

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив про можливість виключення Станиці Луганської зі списку розведення сторін на Донбасі. Про це він заявив в ефірі "Еспрессо".

"Я не знаю, яким чином буде відбуватися відведення зокрема, наприклад, у Станиці Луганській. Я чув... доповідь спікера АТО, що в Станиці була здійснена спроба атаки ДРГ. Цілком можливо, що Станиця буде виключена з цього переліку або перенесений термін", - зазначив Лою.

При цьому він підкреслив, що розведення сил не стосується підрозділів Держприкордонслужби і МВС.

"По-перше, в мінських домовленостях йдеться про те, що в зоні відводу будуть відсутні населені пункти, електростанції. По-друге, мова йде тільки про Збройні сили України, а не про прикордонників і підрозділи Міністерства внутрішніх справ", - додав заступник міністра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Станиці Луганської готують протести проти відводу українських військових з міста по документу, підписаною в Мінську.