ua en ru

Теракти в Каталонії влаштувала група з 12 осіб, - El Pais

Теракти в Каталонії влаштувала група з 12 осіб, - El Pais Фото: теракт в Барселоні (twitter.com Roeland Roovers)

За даними слідства, 12 осіб входили до терористичного осередку

Терористичні акти в іспанському автономному співтоваристві Каталонія влаштував осередок з 12 осіб, передає El Pais з посиланням на попередні дані розслідування.

Повідомляється, що теракти в Барселоні та Камбрільсі вчинив терористичний осередок з 12 осіб. Зокрема, до нього входили п'ятеро ліквідованих бойовиків, які вчинили наїзд на пішоходів в Камбрільсі, а також троє затриманих за підозрою в причетності до теракту в Барселоні. За даними El Pais, слідство розшукує ще чотирьох терористів, в тому числі водія фургона, який врізався у натовп пішоходів в Барселоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанії терористи планували влаштувати газову атаку. За даними джерел Reuters у правоохоронних органах, до теракту в Барселоні могли бути причетні вісім осіб, які планували атаку з використанням каністр з газом.

Відзначимо, 17 серпня в Барселоні на вулиці Рамбла фургон скоїв наїзд на натовп, в результаті чого загинули 13 людей і понад 100 отримали поранення. Поліція затримала трьох підозрюваних, водій фургона поки не знайдений. Пізніше в Камбрільсі після спроби наїзду на пішоходів ліквідували чотирьох терористів, ще один згодом помер від отриманих у перестрілці поранень.

Крім того, в муніципалітеті Альканар сталися два вибухи, в результаті чого одна людина загинула і ще семеро постраждали. З'ясувалося, що в будинку спрацював вибуховий пристрій, який виготовили терористи.