ua en ru

Циклон несе в Україну похолодання та сильні зливи

Циклон несе в Україну похолодання та сильні зливи Іллюстративне фото (pixabay.com)

На вихідні очікуються невеликі дощі періодично із проясненнями

Погода в Україні завтра, 3 серпня, різко погіршиться, циклон несе в Україну похолодання та сильні зливи, температура повітря вдень опуститься до +20. Про це повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

За її прогнозом, з 3-го серпня вдень в Одеській та Івано-Франківській областях розпочнуться дощі та грози, які місцями переходитимуть у сильні зливи із локальними шквалами та градом.

"Циклон поступово, протягом ночі на 4 серпня (карта) та протягом недільного дня переміщуватиметься із заходу на схід. Тому вдень 3 серпня, вночі та вдень 4-го серпня на Півдні України, в центральних областях, в Івано-Франківській області та на Сході - дощі, грози, місцями сильні зливи, локальний град, при грозах шквали", - йдеться у повідомленні.

Циклон несе в Україну похолодання та сильні зливиФото: погода в Україні (facebook.com)

За її словами, північ України та захід, крім Івано-Франківської області, уникне прямого впливу циклону - на вихідні очікуються невеликі дощі періодично із проясненнями.

"Температура повітря вихідними залишається невисокою у більшості областей України, +20+24 градуси. На півдні в суботу ще буде спекотно, +25+30, а в неділю, 4-го серпня, на півдні та сході, градуси суттєво впадуть, похолодає", - йдеться у повідомленні.

У Києві в суботу та неділю невеликі дощі чергуватимуться із сонцем, температура повітря становитиме +20+22 градуси. Діденко уточнила, що у неділю в Україні очікується сильний північно-західний вітер.

Зазначимо, погода в Україні 2 серпня сприяє зберіганню високого рівня пожежної небезпеки.