ua en ru

ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у мери і депутати місцевих органів влади, - Ж.Усенко-Чорна

Центральна виборча комісія (ЦВК) повністю завершила процес реєстрації кандидатів у мери і депутати місцевих органів влади. Про це в ході прес-конференції заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент РБК-Україна.
"На сьогодні вже повністю завершено процес реєстрації кандидатів на місця сільських, міських і селищних голів, а також кандидатів у депутати", - повідомила вона.
Серед найпоширеніших порушень, за словами Ж.Усенко-Чорної, ЦВК фіксує масові факти нереєстрації кандидатів від таких партій, як "Свобода", "Сильна Україна" і "Батьківщина".
"Ми маємо велику кількість прикладів, коли масово не реєструються кандидати... Є приклади, коли суд кілька десятків разів виносить рішення про реєстрацію, але в комісіях кандидати все одно не реєструються. Найбільш масове порушення - це штучне створення умов для відмови в реєстрації кандидатів", - сказала вона.
У свою чергу, заступник глави ЦВК Андрій Магера додав, що як правило, причини відмови в реєстрації кандидатам "надумані". "При цьому суди виносять рішення, згідно з якими, враховуючи, що терміни реєстрації пройшли, немає предмету розгляду позовів. Це говорить про те, що суди не захищають права громадян на висування. І я не виключаю, що в Європейському суді буде дуже багато звернень громадян України щодо порушення їх прав", - прогнозує він.