ua en ru

ЦВК зареєструвала Зварича нардепом від БПП

ЦВК зареєструвала Зварича нардепом від БПП Фото: Роман Зварич (УНІАН)

Роман Зварич зайняв у парламенті місце Валерія Пацкана

Центральна виборча комісія (ЦВК) під час чергового засідання у середу, 4 квітня, зареєструвала народним депутатом Романа Зварича від партії "Блок Петра Порошенка". Про йдеться у постанові на сайті ЦВК.

Зазначається, що Верховна рада України постановою від 15 березня 2018 року достроково припинила повноваження народного депутата Валерія Пацкана у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

"Розглянувши відповідні документи, Комісія зареєструвала народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Зварича Р.М.", - зазначено у документі ЦВК.

Крім того, зазначається, що Зварич включений до виборчого списку партії "Блок Петра Порошенка" під № 82. Наразі він безпартійний.

Додамо, що Валерій Пацкан склав депутатські повноваження після того, як 15 березня 2018 року його було призначено головою Рахункової палати України.

Роман Зварич - народний депутат із третього по шосте скликання. Також він був сьомим, а потім дев'ятим за рахунком міністром юстиції в незалежній Україні, обіймав цю посаду при президенстві Віктора Ющенка, за часів прем'єрства Юлії Тимошенко (2005 рік) та в уряді Віктора Януковича (2006 рік за квотою партії "Наша Україна" Віктора Ющенка).

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, Верховна рада призначила нардепа від "Блоку Петра Порошенка" Валерія Пацкана головою Рахункової палати України. За відповідне рішення проголосували 309 нардепів.