ua en ru

ЦВК взяла на себе повноваження ОВК у 50 окрузі у Покровську

ЦВК взяла на себе повноваження ОВК у 50 окрузі у Покровську Фото: Центральна виборча комісія (РБК-Україна)

Окружна виборча комісія №50 досі не подала уточнений протокол з результатами голосування

Центральна виборча комісія здійснюватиме повноваження окружної виборчої комісії у місті Покровську зі встановлення підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі № 50 на позачергових виборах до Верховної ради. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ЦВК.

"2 серпня після перерви Комісія продовжила свою роботу в режимі засідання, під час якого розглянула питання забезпечення встановлення підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі № 50", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що таке рішення ЦВК ухвалила після того як зазначена окружна комісія не виконала у встановлений строк (до 12 години 2 серпня 2019 року) постанову ЦВК від 1 серпня 2019 року №1840.

Зазначимо, цією постановою ЦВК зобов’язувала окружну виборчу комісію округу №50 не пізніше 22 години 1 серпня 2019 року внести зміни до встановлених підсумків голосування в ОВО № 50, про що скласти протокол з поміткою "Уточнений", та транспортувати його та іншу виборчу документацію до Комісії не пізніше 12 години 2 серпня 2019 року (на підставі протоколів ДВК, в тому числі з поміткою "Уточнений", та протоколів окружної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях №140756, 141065, 140787, складених на виконання судових рішень від 26 та 27 липня 2019 року, а також рішень ЦВК, ухвалених 27 та 31 липня 2019 року).

"ЦВК уповноважила заступника голови Комісії Радченка Є. В., члена Комісії Шипілова Л. М. та визначених працівників Секретаріату Центральної виборчої комісії отримати від вказаної ОВК виборчу документацію", - повідомила прес-служба.

Центрвиборчком також звернувся до Національної поліції України для забезпечення охорони під час приймання, передачі та транспортування від ОВК до ЦВК зазначеної документації.

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальну справу через невиконання членами окружної виборчої комісії №50 у Покровську Донецької області рішення суду щодо перерахунку голосів.