ua en ru

ЦВК щойно відмовила "Батьківщині" в скасуванні реєстрації кандидатів до Київської обласної ради

До Центральної виборчої комісії України (ЦВК) 30 жовтня 2010 р. надійшла скарга Київської обласної організації "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" (КОО ВОБ). У своїй скарзі КОО просила визнати бездіяльність Київської обласної виборчої комісії (ОВК) в зв'язку з нерозглядом звернень КОО ВОБ щодо скасування постанови Київської ОВК від 6 жовтня про реєстрацію кандидатів у депутати Київської обласної ради в одномандатних мажоритарних виборчих округах Добрянського В.О. та Мороза А.Є., а також щодо скасування постанови від 2 жовтня про реєстрацію виборчого списку кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Київської обласної ради, поданого КОО ВОБ. Про це повідомила прес-служба ЦВК.

У скарзі містилося прохання розглянути документи, надані КОО ВОБ, щодо скасування рішення про реєстрацію кандидатів у депутати Київської обласної ради і скасувати постанови Київської ОВК про реєстрацію кандидатів у депутати в одномандатних округах Добрянського та Мороза, а також постанову "Про реєстрацію виборчого списку кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Київської обласної ради...", поданого КОО ВОБ.

Розглянувши скаргу та додані матеріали, ЦВК встановила, що бездіяльності з боку Київської обласної ВК не виявлено. Відтак, підстави для задоволення скарги відсутні, тож ЦВК відмовила в її задоволенні.