ua en ru

ЦВК сьогодні зареєстрував ще 5 кандидатів у нардепи на вибори в проблемних округах

Центральна виборча комісія (ЦВК) сьогодні, 13 листопада, зареєструвала ще п'ять кандидатів в народні депутати на вибори в проблемних округах. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Зокрема, двох кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 94: Ю.В. Рогинского і А.Т. Степаненко. В ОВО № 197 - двох кандидатів у народні депутати України: Ю.Б. Стригуна і В.В. Ткалича. В ОВО № 223 - одного кандидата в народні депутати України: А.С. Дударець.

Крім того, комісія відмовила в реєстрації чотирьох кандидатів у народні депутати України А.. Жорнового, В.В. Шпакович, А.С. Костренка і С.І. Пачковського (всі - самовисуванці) у зв'язку з невідповідністю поданих ними документів вимогам виборчого закону або відсутністю таких документів.

Таким чином, за станом на 13 листопада комісія зареєструвала в одномандатних виборчих округах на повторних виборах нардепів 15 грудня 2013 р.:

ОВО № 94 - 75 кандидатів у народні депутати України,

ОВО № 132 - 8 кандидатів у народні депутати України,

ОВО № 194 - 16 кандидатів у народні депутати України,

ОВО № 197 - 13 кандидатів у народні депутати України,

ОВО № 223 - 65 кандидата у народні депутати України.

Крім того, розглянувши відповідні подання кандидатів у народні депутати України А.С. Ібрагімової, Р.С. Радецького, А.С. Дудника, O.A. Калантара, А.І. Калашникова та А.І. Куща, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 р., та інші документи щодо реєстрації їх довірених осіб, ЦВК зареєструвала 14 довірених осіб зазначених кандидатів у народні депутати України.

Розглянувши заяви політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та кандидата у народні депутати України в ОВО № 197 П.С. Філіпенка, комісія внесла деякі зміни до постанови ЦВК від 5 листопада 2013 р. № 290 "Про реєстрацію кандидатів у народні депутати України по одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 р.", виклавши текст щодо кандидатів у народні депутати України В.А. Кузьоменського та П.С. Філіпенка, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах № 194 та № 197 відповідно, у новій редакції, що стосується внесення змін у відомості про партійність.

Вивчивши скаргу кандидата у народні депутати України в ОВО № 132 О.В. Найди, в якій він просив скасувати постанову ЦВК від 21 жовтня 2013 р. № 226 в частині реєстрації кандидатом у народні депутати України О.В. Корнацького, оскільки, на думку скаржника, А.В. Корнацький подав в ЦВК недостовірні відомості про свою партійність, комісія залишила без розгляду по суті. Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що скарга була подана до неналежного суб'єкта її розгляду і з порушенням строку оскарження.