ua en ru

ЦВК просить МВС перевірити фінзвіти виборчих фондів "Правого сектору" та "Сили й честі"

ЦВК просить МВС перевірити фінзвіти виборчих фондів "Правого сектору" та "Сили й честі"
Центральна виборча комісія звернулася до Міністерства внутрішніх справ України і передала матеріали здійснених аналізів остаточних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів партій "Правий сектор" і "Сила та честь" для їх перевірки.

Центральна виборча комісія звернулася до Міністерства внутрішніх справ України і передала матеріали здійснених аналізів остаточних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів партій "Правий сектор" і "Сила та честь" для їх перевірки. Відповідну постанову було прийнято сьогодні під час засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час здійснення аналізу остаточного фінансового звіту виборчого фонду "Правого сектора" встановлено, що добровільних внесків фізичних осіб і зараховано і включено у виборчий фонд 7 937 гривень, з яких 1 101 грн надійшли від анонімних жертводавців і 6 836 грн - від юридичної особи ТОВ "Цермат", що є порушенням статті 50 Закону "Про вибори народних депутатів України", - йдеться в документі.

У свою чергу "Сила та честь" призначила розпорядниками поточного рахунку, відкритого в банку двох осіб замість одного, що теж суперечить виборчому законодавству.

Для фінансування заходів передвиборної агітації "Правий сектор" витратив 863,4 тис. грн, 655,2 тис. з яких було витрачено на використання засобів масової інформації.

Нагадаємо, раніше ЦВК опублікував дані про виборчі фонди "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту", а також "Самопомочі", "Радикальної партії Олега Ляшка", "Опозиційного блоку" та "Батьківщини".