ua en ru

ЦВК визнав фальсифікації в окрузі №60, - штаб Риженкова

Центральна виборча комісія почала процес внесення змін у попередні підсумки голосування на окрузі №60 Донецької області, де кандидат-самовисуванець Олександр Риженков оскаржує перемогу кандидата від Блоку Петра Порошенка Дмитра Лубінца.

Центральна виборча комісія почала процес внесення змін у попередні підсумки голосування на окрузі №60 Донецької області, де кандидат-самовисуванець Олександр Риженков оскаржує перемогу кандидата від Блоку Петра Порошенка Дмитра Лубінца. Про це йдеться в повідомленні штабу Риженкова.

"Зміни торкнулися підсумків голосування на двох з 10 ділянок, де цифри у протоколах окружних виборчих комісій разюче не відповідають протоколам дільничних комісій із "мокрими" печатками. В результаті внесення цих змін результат Лубінца вже зменшився більш ніж на 5%", - наголошується в повідомленні.

"Таким чином, можна припускати, що ЦВК вже частково підтвердила правомірність претензій кандидата Риженкова, який заявив, що у нього вкрадена перемога в результаті фальсифікації результатів голосування на 10 дільницях. Інформація, розміщена на офіційному веб-сайті ЦВК, є попередньою. В даному випадку мала місце корекція попередніх результатів у зв'язку з невідповідністю даних, переданих ОВК безпосередньо після прийняття протоколів з відповідних ділянок, даним, що містяться в перших примірниках протоколів ДВК, доставлених у ЦВК. Остаточні цифри з'являться лише після повного дослідження всіх протоколів та прийняття відповідного рішення на засіданні ЦВК", - вважають у штабі.

"Центральна виборча комісія скоригувала дані по двох з десяти дільниць в окрузі №60 Донецької області. При цьому у нас є неспростовні докази фальсифікацій і по решті восьми округах. Ми продовжуємо наполягати на перерахунку голосів, оскільки переконані, що реальним переможцем в 60-му окрузі є самовисуванець Олександр Риженков", - зазначає довірена особа кандидата в депутати Олександра Риженкова Костянтин Коломоєць.