ua en ru

ЦВК прийняла оригінал протоколу про підсумки виборів в Чернігові

ЦВК прийняла оригінал протоколу про підсумки виборів в Чернігові Фото: Центральна виборча комісія

Офіційні результати виборів повинні бути оголошені не пізніше ніж через 15 днів після голосування

Центральна виборча комісія (ЦВК) прийняла протокол ОВК одномандатного виборчого округу № 205 про підсумки голосування на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Центрвиборчкому.

"Для розгляду та подальшого опрацювання Комісія прийняла протокол окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 205 про підсумки голосування в цьому окрузі на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року", - сказано в повідомленні.

Крім того, ЦВК скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Шпильку Р. В., включеного до виборчого списку політичної партії "Опозиційний блок" під № 75, виключивши його із зазначеного списку. Також скасовано реєстрацію довіреної особи кандидата у народні депутати України Міщенка А. М., зареєстрованого в ОВО № 205.

Згідно із законом, ЦВК має не пізніше ніж через 15 днів після голосування встановити офіційні результати виборів.

Нагадаємо, перемогу на виборах в окрузі №205 у Чернігові здобув кандидат від президентської партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Сергій Березенко з 35,90% голосів (або 17 тис. 782 голоси). На другому місці - кандидат від партії "Українське об'єднання патріотів - "Укроп" Геннадій Корбан з 14,76% голосів (або 7 тис. 311 голосів).