ua en ru

ЦВК Придністров'я зареєструвала першого кандидата на пост Президента

Центральна виборча комісія Придністров'я зареєструвала 7 жовтня першого кандидата на пост Президента Придністровської Молдавської Республіки на виборах, які відбудуться 11 грудня 2011 р. Як повідомили в ЦВК ПМР, посвідчення кандидата в Президенти було видано колишньому голові Верховної Ради Придністров'я Євгену Шевчуку після перевірки достовірності поданих ним підписів громадян на підтримку його кандидатури.

Для реєстрації в Центрвиборчкомі кандидатам необхідно зібрати не менше 2% підписів від загального числа виборців. На початок передвиборної кампанії, що стартує 11 вересня, виборча база в ПМР становила 406 тис. 164 людей. Період висування претендентів на президентський пост закінчується 11 листопада 2011 р.

В даний час на пост глави ПМР кандидатами висунуті нинішній голова Верховної Ради Придністров'я, лідер партії "Оновлення" Анатолій Камінський, лідер Комуністичної партії Придністров'я Олег Хоржан і політолог Андрій Сафонов. З названих трьох висунутих кандидатів поки ще ніхто не подав на перевірку підписи та протоколи збору підписів. Найближчим часом очікується подання документів до ЦВК для отримання листів для збору підписів чинним Президентом ПМР Ігорем Смирновим.

Як повідомлялося раніше, голова Придністров'я Смирнов прийняв рішення балотуватися на новий, п'ятий за рахунком президентський термін. Він зазначив, що з кожним роком час працює на визнання придністровської держави, і це основна причина ще раз йти на вибори. Смирнов очолює ПМР 21 рік з моменту її утворення.