ua en ru

ЦВК Придністров'я зареєстрував Ігоря Смирнова як кандидата на пост глави ПМР

Центральна виборча комісія Придністров'я зареєструвала сьогодні главу Придністровської Молдавської Республіки (ПМР) Ігоря Смирнова як кандидата на пост президента ПМР. Як повідомили в ЦВК Придністров'я, Смирнов був зареєстрований і отримав відповідне посвідчення кандидата в президенти ПМР, після того як Центрвиборчком завершив перевірку більше 11 тис. підписів, зібраних на його підтримку, визнав їх дійсність, а також підтвердив відповідність закону інших поданих ним документів, передбачених виборчим законодавством. За підсумками перевірки достовірності підписів робочою групою ЦВК недостовірними були визнані тільки 371 з 11 тис. 397 зібраних підписів. Таким чином, на підтримку Смирнова було зібрано 2,71% підписів від виборчої бази при необхідних для реєстрації 2%.
11 листопада є останнім днем ​​для подачі в ЦВК ПМР заяв про намір брати участь у виборах президента і всіх необхідних для цього документів. До теперішнього часу Центрвиборчкомом ПМР в якості кандидатів на пост глави Придністров'я були зареєстровані: голова Верховної ради Анатолій Камінський, екс-спікер придністровського парламенту Євгеній Шевчук та голова Придністровської комуністичної партії Олег Хоржан.
Документи для реєстрації в ЦВК ПМР подали ще два претенденти на пост президента - лідер партії "Прорив" Дмитро Соїн і політолог Андрій Сафонов. ЦВК ПМР зобов'язаний буде перевірити достовірність підписів на підтримку двох претендентів, що залишилися на посаду глави держави до 21 листопада, коли завершиться реєстрація кандидатів.
Вибори президента ПМР намічені на 11 грудня 2011 р. Щоб вони відбулися, явка повинна скласти більше 50% виборців. Переможцем президентських перегонів буде вважатися той кандидат, який набере 50% + 1 голос виборців, що прийшли до урн для голосування. На початок передвиборної гонки виборча база в ПМР становить більше 400 тис. чоловік. Планується, що основна боротьба 11 грудня розгорнеться між Смирновим, який очолює невизнану ПМР більше 20 років і Камінським, який балотується на п'ятий президентський термін поспіль і якого підтримує Кремль.