ua en ru

ЦВК відмовив у перерахунку голосів на низці дільниць ОВК №140 в Одеській обл

Центральна виборча комісія відмовила в перерахунку голосів на низці дільниць окружної виборчої комісії №140 в Одеській області.

Центральна виборча комісія відмовила в перерахунку голосів на низці дільниць окружної виборчої комісії №140 в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

"На виконання рішення Київського апеляційного адміністративного суду Центральна виборча комісія повторно розглянула скарги кандидатів у народні депутати України Олейник Н.В., Садовника А.А. та Слави І.В., які надходили до ЦВК 2 листопада 2014 року. У скаргах суб'єкти звернення просили Комісію визнати бездіяльність ОВК ОВО № 140 при прийманні виборчої документації від дільничних виборчих комісій, яка, на їхню думку, полягала в тому, що окружна виборча комісія не провела процедуру повторного підрахунку голосів виборців. А також - зобов'язати цю комісію провести повторний підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях ОВО № 140.

Розглянувши зазначенні скарги, пояснення окружної виборчої комісії, а також дослідивши наявні документи у їх сукупності та надавши їм правову оцінку, Комісія дійшла висновку, що суб'єктами звернення не додано жодних доказів на підтвердження бездіяльності суб'єкта оскарження. А це, відповідно, не дає ЦВК підстав встановити бездіяльність окружної виборчої комісії. Відтак, у задоволенні скарг відмовлено.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, парламентська газета "Голос України" та урядова газета "Урядовий кур'єр" опублікували в середу, 12 листопада, результати позачергових виборів Верховної Ради, які пройшли 26 жовтня 2014 р.

Так, оприлюднені імена і прізвища 421 нардепа, яких Центральна виборча комісія визнала обраними на виборах 26 жовтня.
У Раду 8 скликання обрано 225 депутатів за партійними списками і 196 - по мажоритарних округах.

При цьому партія "Блок Петра Порошенко" отримала 132 місця в новій Раді, "Народний фронт" - 82, "Самопоміч" - 33, "Опозиційний блок" - 29, Радикальна партія Олега Ляшка - 22, "Батьківщина" - 19.