ua en ru

ЦВК не мала підстав не визнавати депутатських повноважень Табалових, – Магера

У Центрвиборчкому не було підстав не видавати депутатські посвідчення Андрію і Олександру Табаловим, які не ввійшли до фракції "Батьківщини". Про це заявив заступник глави Центральної виборчої комісії Андрій Магера в ефірі "5 каналу".

"Центральна виборча комісія - це не той орган, який здійснює контроль за складенням присяги народними депутатами України", - сказав Магера.

"І в цьому зв'язку ми змушені орієнтуватись на ту офіційну інформацію, яка надходить із надр Верховної Ради, з апарату. Свого часу ми здійснили запит в апарат Верховної Ради виходячи з тої ситуації яка в нас була, а саме неоднозначність: давали депутати Табалови присягу чи ні", - зауважив заступник голови ЦВК.

"Отримали відповідь. До цієї відповіді були докладені усі, без винятку, копії присяг усіх 445 депутатів. Ми побачили підписи і одного, і іншого. Підстав не видавати посвідчення народного депутата у ЦВК не було. Тому ці особи набули повноважень, і є народними депутатами України", - підкреслив Магера.

Нагадаємо, Табалови були обрані до парламенту як представники "Батьківщини", однак відмовилися увійти до партійної фракції.

Читайте також: "Батьківщина" не може позбавити Табалових депутатських мандатів, - Магера